onrechtmatige toeeigening berging en ontvreemding

Kenmerk: C/13/672398/KG ZA 19-975
Datum uitspraak: 12 november 2019
Rechter: A.J. Beukenhorst
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verkopende partij

Opnieuw zoeken:

Kern

De zolder berging is onrechtmatig ontruimd en ontvreemd door verkopende partij. De eis om een berging terug te bouwen in de verkochte ruimte wordt niet gehonoreerd omdat de rechter vervan uit gaat dat de kopende partij te goeder trouw was. Wel oordeelt de rechter dat de verkopende partij geen eigentichting had mogen plegen

Samenvatting

Hoogleraar strafrecht en voormalig plaatsvervangend rechter bij het Hof meent dat hij genoeg zijn best heeft gedaan om de dames te bewegen hun zolderkamer af te staan. Hij slaat hun spullen (oa muziekinstrumenten van overleden vader) op in een opslag, maakt de aparte trap van 1 hoog naar de zolder dicht en verkoopt de zolder aan de bewoners van de derde etage. Deze worden nu gedagvaard om de zolderkamer terug te geven en de oude eigenaar om te zorgen dat de spullen netjes terug gezet worden.
Garantie 28 okt 2019
De rechter oordeelt dat hoogleraar strafrecht niet aan de spullen had mogen komen maar dat niet is aangetoond dat de nieuwe eigenaar op de hoogte was van de feiten en zij hoeven dan ook niet de zolderkamer terug te geven.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON