Ontbinding geliberaliseerde huurovereerkomst bij niet aanvaarden voorstel nieuwe huurprijs

Kenmerk: 200.197.963/01
Datum uitspraak: 11 juli 2017
Rechter: Vd Kwaak, Rang, Dun
Instantie: Gerechtshof Amsterdam
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurverhoging naar € 1600 wordt redelijk geacht. Bij niet accepteren ontbinding per 1.1.2018
Zaak met lange geschiedenis van conflict tussen huurder en verhuurder

Samenvatting

Verhuurder wil huurders weg hebben wegens luxe renovatie (dringend eigen gebruik). Betreft een begane grond met soustarain en tuin Hij stelt bovendien voor de huur te verhogen naar € 1600. Bijzonder bij deze woning in slechte staat is dat de huurcommissie destijds heeft overzien dat de overenkomst geliberaliseerd is en de huur heeft verlaagd. Verhuurder verliest een aantal keren, waaronder recent bij de kantonrechter. Gaat nu in beroep. Het hof oordeelt op grond van deskundigenrapport dat een huur van 1600 acceptabel is en geeft huurder de mogelijkheid dit bedrag met ingang van 1 augustus 2016 deze huur te betalen. Als zij het voorstel niet accepteert wordt de overeenkomst per 1.1.2018 ontbonden.

NB Vele eerdere procedures over onderhoud, verrekening kosten, huurprijs etc. Uiteindelijk lukt het verhuurder all huurders in het pand weg te krijgen door procederen en uitkopen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON