Ontbinding huurovereenkomst

Kenmerk: 10715130KK EXPL 23-565
Datum uitspraak: 19 oktober 2023
Rechter: A. Ros
Instantie: KR
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

ter zitting is alsnog overeengekomen dat zij het vonnis niet ten uitvoer zouden brengen zolang de andere Laatste Kans woning nog niet beschikbaar zou zijn, mits er geen nieuwe overlastklachten zouden volgen

Samenvatting

Donderdag 12 oktober stond een kort geding gepland omdat cliënte overlast zou veroorzaken en Ymere haar wil ontruimen. Ze woont er pas sinds 1-2 jaar.
Ze erkent zij dat ze hard kan praten en onrustig is, maar er is sprake van een burenruzie en Ymere heeft haar geen schriftelijke waarschuwingen gegeven of bemiddeld. Ook is er sprake van heel slecht geïsoleerde vloeren. Het betreft een kwetsbaar persoon en raadsvrouw acht het van groot belang dat zij niet alleen naar de zitting gaat en dat er een advocaat tussen haar en Ymere staat die ook contacten kan leggen met eventuele andere hulpinstanties.
In eerste instantie leek het erop dat Ymere haar niet kon ontruimen omdat het overlastdossier niet sterk genoeg was. Vlak voor het kort geding kwam Ymere echter met geluidsopnames en verklaringen van de buurman op grond waarvan de kantonrechter de ontruiming heeft toegewezen. Daarnaast had cliënte belang bij een ontruimingsvonnis om in aanmerking te komen voor een Laatste Kans woning.
Ymere vorderde ontruiming uitvoerbaar bij voorraad, maar ter zitting is alsnog overeengekomen dat zij het vonnis niet ten uitvoer zouden brengen zolang de andere Laatste Kans woning nog niet beschikbaar zou zijn, mits er geen nieuwe overlastklachten zouden volgen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON