Ontbinding huurovereenkomst wegens vermeend wangedrag huurster

Kenmerk: CV-EXPL 18-16727
Datum uitspraak: 10 maart 2020
Rechter: E.J. van der Molen
Instantie: kantonrechter
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurovereenkomst ontbonden omdat huurster zich niet goed zou gedragen. Gaat om een hele rijke verhuurder die kosten noch moeite spaart om van deze huurster op deze hele mooie plek af te komen.

Samenvatting

Huurster woont op een hele mooie locatie bij het Vondelpark. Vermogend verhuurder wil van haar af en spaart kosten noch moeite om dat voor elkaar te krijgen. Na een geschiedenis van rechtszaken wordt ze opnieuw gedagvaard. 27 pagina’s vol beschuldigingen van wangedrag. Eis: ontbinding huurovereenkomst. Ne een getuigenverhoor oordeelt de kantonrechter op basis van getuigenverhoor van drie zakelijke contacten van verhuurder dat huurster zich structureel en stelselmatig slecht gedraagt richting verhuurder. Hij stelt dat huurster eerder is gewaarschuwd in een vonnis in 2017. Hij ontbindt de huurovereenkomst en veroordeelt huurder de woning binnen zes maanden te ontruimen. Ruime termijn omdat ze er al 30 jaar woont. Hij veroordeelt haar ook in de proceskosten van € 1261 en verklaart het vonnis uitvoerbaar bij voorraad. Beroep wordt overwogen maar zal niet makkelijk zijn gezien de verklaringen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON