Ontruiming afgewezen. Huurder heeft wel degelijk hoofdverblijf op haar woning

Kenmerk: 200244558
Datum uitspraak: 13 augustus 2019
Rechter: Dun
Instantie: Gerechtshof
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Hoger beroep inzake BIN C18019 (kort geding, verloren door verhuurder). Huurder zou woning aan haar zoon in gebruik hebben gegeven. Gerechtshof bekrachtigd het vonnis en wijst ontruiming af.

Samenvatting

Hoger beroep inzake BIN C18019 (kort geding), die huurster gewonnen heeft. Huurster woont aan de Lindengracht en heeft een relatie met iemand op een ander adres in de buurt. Al voordat huurster de woning huurde had zij een LAT relatie en woonde zij samen in de woning met haar meerderjarige zoon. Die was kort uitgevlogen maar is nu weer terug. De verhuurder stelt dat zij de woning aan de zoon in gebruik heeft gegeven, terwijl zij bij haar vriend woont.
De verhuurder had onderzoeksbureau Van Kappel ingehuurd. Die hadden een aantal weken gepost voor het huis van huurster en niemand daar gezien. De rechter vond het niet aannemelijk dat er sprake van ingebruikgeving aan de zoon. Huurster had ook veel bewijs, waaronder vele getuigenverklaringen e.d. dat zij met de zoon samenwoont. Het hoger beroep is gewonnen. De huurovereenkomst wordt niet ontbonden.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON