ontruiming afgewezen ivm woonbelang

Kenmerk: 5575627 CV EXPL 16-35681
Datum uitspraak: 24 augustus 2017
Rechter: mr. Y.A.M. Jacobs
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

vh eist ontbinding huurovereenkomst omdat h lekkages zou hebben veroorzaakt en spullen in trappenhuis heeft gezet. Dat laatste klopt en hij heeft verklaard ze per direct te verwijderen. Ontruiming afgewezen wegens woonbelang h en kinderen, bleek wel berging als verblijfsruimte te gebruiken, dat mag niet mer en hij ,moet de trap schoonhouden. Boete niet toegewezen omdat het doel van de boete toegewezen is.

Samenvatting

vh eist ontbinding huurovereenkomst omdat h lekkages zou hebben veroorzaakt en spullen in trappenhuis heeft gezet. Dat laatste klopt en hij heeft verklaard ze per direct te verwijderen. Ontruiming afgewezen wegens woonbelang h en kinderen, bleek wel berging als verblijfsruimte te gebruiken, dat mag niet meer en hij moet de trap schoonhouden. Boete niet toegewezen omdat dat onderdeel van de primaire vordering was, en bij toewijzing niet toegekomen zou worden aan secundaire vordering.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON