Ontruiming afgewezen: toestemming verhuur kamer. Geen 15% toeslag beschermd stadsgezicht

Kenmerk: 4671056
Datum uitspraak: 8 april 2016
Rechter: RHC van Harmelen
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Ontruiming is afgewezen, schriftelijke toestemming verhuurder. Geen 15% toeslag puntentelling beschermd stadsgezicht. Extra noodzakelijke investeringen onvoldoende onderbouwd en bewezen.

Samenvatting

Verhuurder gaat in beroep tegen 249 uitspraak huco en vordert ontruiming omdat huurder heeft onderverhuurd. Ontruiming is afgewezen omdat huurder schriftelijke toestemming had van verhuurder om deel van de woning onder te verhuren. Verder laat de kantonrechter de uitspraak van de huurcommissie in stand. Noodzakelijke investeringen vanwege beschermd stadsgezicht zijn onvoldoende onderbouwd en bewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON