Ontruiming afgewezen

Kenmerk: 107365523 KK EXPL 23-591
Datum uitspraak: 13 november 2023
Rechter: H. Coumou
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter wijst vordering verhuurder af want kan niet voorshands uitsluiten dat de bodemrechter zal oordelen dat de huurovereenkomst niet in 2023, en dus ook niet in oktober 2023 geëindigd is.

Samenvatting

Verhuurder vorderde ontruiming, omdat de huurovereenkomst per 30 september 2023 beëindigd zou zijn. Huurder is het daar niet mee eens, omdat de tijdelijke huurovereenkomst per 1 mei 2023 werd verlengd door een ‘beëindigingsovereenkomst’, waardoor een overeenkomst voor onbepaalde tijd is ontstaan. Daarover loopt een bodemprocedure. Voor de kantonrechter reden om de vorderingen van de verhuurder in kort geding af te wijzen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON