Ontruiming / geen hoofdverblijf op de woning / onderverhuur / hoge kostenveroordeling

Kenmerk: 8415060
Datum uitspraak: 11 september 2020
Rechter: Lourens
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Kantonrechter spreekt ontruiming uit, omdat huurster niet haar hoofdverblijf op de woning zou hebben. Tevens onderverhuur / ingebruikgeving woning aan derden.

Samenvatting

Kantonrechter spreekt ontruiming uit, omdat huurster niet haar hoofdverblijf op de woning zou hebben. Tevens onderverhuur / ingebruikgeving woning aan derden. Gigantische proceskostenveroordeling, waaronder bijna 10.000 euro aan rekeningen van detectivebureau en ook duizenden euro’s aan huurderving. Tegen het vonnis is veel in te brengen en een beroep lijkt kansrijk, maar huurster staat onder grote druk omdat de ontruiming direct uitgevoerd kan worden. Ze besluit af te zien van beroep, de verhuurder ziet af van de kosten en de boete en huurster ontruimt de woning.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON