Ontruiming voor een verbouwing

Kenmerk: 441481 /
Datum uitspraak: 10 december 2009
Rechter: M.Y.C. Poelmann
Instantie: Sector civiel recht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Ontruiming huurder onder vermeende verbouwing, met ontzegging huurbescherming voor de huurder.

Samenvatting

De verhuurder eist dat de huurder binnen 2 dagen na dagtekening vonnis wordt ontruimd. Dit in verband met een verbouwing. De huurder onterecht in de woning verblijft, de gebruikers overeenkomst is verstreken en de huurder heeft nooit huur betaald. Door de huurder is een be‰indigingsovereenkomst ondertekend met als doel om weg te gaan. Dat de huurder aanspraak maakt op huurbescherming is ongegrond want de verklaringen daarvoor zijn twijfelachtig.

De huurder stelt dat hij nooit een handtekening onder de bruikleenovereenkomst heeft gezet. Hij altijd contant aan de verhuurder heeft betaald en hier verschillende betaalbewijzen van heeft. Tot slot voert de huurder verschillende soortgelijke gerechtelijke zaken aan. Waarbij de verhuurder op de zelfde manier de huurder wil laten ontruimen. Terwijl er helemaal geen spoed is omdat de verbouwing nog niet concreet is.

De rechter beoordeelt dat het vaststaat dat de huurder de woning vanaf 2007 huurt. De huurder terecht beroep doet op huurbescherming en dat de spoed van de zaak niet is aangetoond. Dit leidt er toe dat de eis, ontruiming, wordt afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON