Ontruiming voorkomen na verstekvonnis.

Kenmerk: CV 04-734
Datum uitspraak: 11 juni 2004
Rechter: Mr. A.H. Kist
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De vordering tot ontruiming is gebaseerd op verkeerde voorstelling van zaken. Het verstekvonnis wordt dan ook vernietigd.

Samenvatting

Bij verstekvonnis heeft de kantonrechter de ontbinding van de tussen partijen bestaande huurovereenkomst uitgesproken alsmede ontbinding, vanwege huurachterstand.

Huurder vordert vernietiging van dit verstekvonnis. Hij stelt dat er van een onjuist huurbedrag is uitgegaan. Tevens vordert huurder onverschuldigd betaalde huurpenningen. Nu verhuurder hier niet op heeft gereageerd heeft huurder dit zelf verrekend met de lopende huur.

De kantonrechter oordeelt als volgt.
Beide partijen erkennen dat de kale huurprijs ?157,- is. Nu van een onjuist huurbedrag is uitgegaan kan het verstekvonnis niet in stand blijven. Kantonrechter vernietigt het verstekvonnis.
Wat betreft de onverschuldigd betaalde huurpenningen het volgende. Nu huurder het teveel betaalde zelf heeft verrekend met de lopende huur wordt deze vordering niet toegewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON