Ontruiming woonruimte i.v.m. geplande verbouwing van het pand.

Kenmerk: 444071 /
Datum uitspraak: 14 januari 2010
Rechter: N.C.H. Blankevoort
Instantie: Sector civiel
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder stelt dat het afgesloten contract voor korte duur is verhuurder verweren zich hier tegen. De rechter wijst de stelling van de verhuurder af en het huurcontract wordt niet ontbonden.

Samenvatting

De verhuurder eist bij de rechter dat de huurovereenkomsten van de twee huurders te ontbinden met als uiterlijke datum 1 maart 2010. Of uiterlijk twee maanden voor aanvang van de verbouwingswerkzaamheden.
De verhuurder geeft aan een spoedeisend belang te hebben bij de opzegging en ontruiming van de woningen van de huurders. Dit aangezien alle bouwvergunningen bijna zijn afgegeven en de verhuurder medio 2010 wil beginnen met de werkzaamheden.
Tevens stelt de verhuurder dat de huurder ontrecht aanvoeren dat er geen sprake is van een kortlopende huurovereenkomst. De huurders hebben gedwaald bij het opstellen van de huurovereenkomsten, dit leidt er toe dat de verhuurder nu schade ondervind en is de verhuurder genoodzaakt de huurovereenkomst te vernietigen.

De huurders verweren zich hier tegen, de vergunningen zijn wel aangevraagd maar er is nog geen aannemer bezig met de werkzaamheden. Tevens is naar het idee van de huurders geen sprake is van een huurovereenkomst naar haar aard van korte duur en dat er geen sprake is van bedrog of dwaling.

De rechter wijst het verzoek van de verhuurder af, het spoedeisende belang ontbreekt en is niet aangetoond. Of er sprake is van bedrog of dwaling kan in het midden blijven. De verhuurder ontvangt nog steeds huurpenningen en ondervind geen schade. De huurders kunnen nog steeds gebruik maken van hun huurbescherming.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON