Ontruiming zolderberging

Kenmerk: 427753 /
Datum uitspraak: 2 juli 2009
Rechter: J.A.J. Peeters
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder wil de zolder berging van de huurder. Bied de huurder een nieuw contract aan waarbij hij een kleine berging terug zou krijgen. De huurder gaat hier niet mee akkoord, waardoor de verhuurder ontbinding van de huurovereenkomst eist om als nog de zolderberging te bemachtigen.

Samenvatting

Huurder heeft het huurcontract over genomen van zijn overleden moeder voor de woning op de 2e etage, hij huurder zelf al de 4e etage waar zich ook de bering bevind. De verhuurder wil de twee contracten samen voegen tot 1 contract, waarbij de huurder de zolderberging verliest en een kleinere berging krijgt op de 3e etage. De huurder weigert dit nieuwe huurcontract te tekenen. De verhuurder dreigt dat indien het contract niet wordt getekend door de huurder, de verhuurder ontbinding van het huurcontract vraagt bij de rechter.

De verhuurder eist dat de huurder de berging (4e etage) ontruimd en dit ter beschikking geeft aan de verhuurder. Indien de huurder hier geen gehoor aangeeft de rechter de machtiging geeft aan de verhuurder om dit op kosten van de huurder te mogen uitvoren.

De huurder stelt dat de eis afgewezen moet worden omdat de verhuurder geen redelijk bod heeft gedaan. De berging die wordt aangeboden is kleiner dan in de huidige situatie.

De rechter beoordeeld dat de eis van de verhuurder wordt afgewezen. Er is niet aannemelijk gemaakt dat er sprake is van dringend eigengebruik en er is geen sprake van renovatie in het pand. Daarom dient de huurder beschermd te worden, het voorstel van de verhuurder is redelijk maar levert geen voordeel op voor de huurder. De verhuurder wordt veroordeeld in de kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON