ontruimingseis: dringend eigen gebruik wegens huisvestingsbehoefte dochter en slecht huurdersschap

Kenmerk: 200.274.313/1
Datum uitspraak: 21 september 2021
Rechter: Dun, Polak, Janssen
Instantie: hof
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

hoger beroep na eerder vonnis onder EBF W19039: verhuurder wil dochter op kamer laten wonen en beroept zich op dringend eigen gebruik en op slecht huurdersschap

Samenvatting

rechter volgt vaste rechtspraak: huisvesten kind is op zichzelf geen vorm van dringend eigen gebruik. Daarbij is onvoldoende aannemelijk gemaakt dat huurder een andere woning kan vinden. Ook bij de afweging van belangen trekt verhuurder aan kortste eind. Huurder is aangewezen op sociale huurwoning en heeft slechts 10 jaar wachttijd.
Voor het combineren van dringend eigen gebruik en slecht huurderschap biedt de wet geen aanknopingspunt, slecht huurderschap is grotendeels gemotiveerd betwist en verhuurder bracht geen nieuwe argumenten. Vonnis waarvan beroep zal worden bekrachtigd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON