Ontvankelijkheid bij de rechter, puntentelling, de afrekening van de servicekosten en de waarborgsom

Kenmerk: 9392420CVEXPL21-11896
Datum uitspraak: 22 december 2021
Rechter: mr. B. Brokkaar
Instantie: De Rechtbank Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Procedure Huurcommissie – Huurcommissie heeft het verzoek niet ontvankelijk verklaart.
De kantonrechter stelde de huurder ter zitting op dit punt in het gelijk. 429,40 moet aan de huurder worden terugbetaald.

Samenvatting

Betreft: Procedure Huurcommissie – Huurcommissie heeft het verzoek niet ontvankelijk verklaart. Wij zijn het hier niet mee eens.
Update op 04-01-2022
De zaak is doorverwezen naar G. Zijlstra, gezien de huurcommissie ten onrechte de de huurder niet ontvankelijk had verklaard. De kantonrechter stelde de huurder ter zitting op dit punt in het gelijk. 429,40 moet aan de huurder worden terugbetaald. Discussie ging over de puntentelling, de afrekening van de servicekosten en de waarborgsom. De zaak is positief voor de huurder afgerond.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON