Onverschuldigd betaalde huur / waarborgsom / opleveringschade

Kenmerk: CV EXPL 11-30490
Datum uitspraak: 18 juli 2014
Rechter: mr. R.A. Overbosch
Instantie: Rechtbank Amsterdam, kant
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Vordering huurder tot betaling van bijna € 17.000 aan teveel betaalde huur en waarborgsom toegewezen. Vordering verhuurder wegens opleveringschade afgewezen.

Samenvatting

Huurder bewerkstelligt aanzienlijke huurverlaging via de huurcommissie. Verhuurder gaat naar kantonrechter en verliest. Gaat in beroep bij het Gerechtshof, maar trekt de zaak in. Vervolgens vordert huurder € 13.516 aan teveel betaalde huur en € 2.200 waarborgsom terug. Verhuurder vordert in reconventie zo’n € 12.000 aan opleveringschade. Lange procedure volgt, verschillende getuigen worden verhoord. Kantonrechter oordeelt dat verhuurder er niet in is geslaagd zijn standpunt te bewijzen. Vorderingen van de huurder worden alle toegewezen, van de verhuurder afgewezen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON