opzegging op dringend eigen gebruik afgewezen

Kenmerk: 8958411 KK EXPL 21-10
Datum uitspraak: 15 februari 2021
Rechter: C. Kraak
Instantie: kantonrechtbank
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurders huren van een in amerika gevestigde Trust. deze zeggen contract op op grond van dringen eigen gebruik omdat een van de eigenaren dringend de woning nodig heeft voor eigen gebruik. Hij woont nu bij een vriendin maar wil daar vertrekken wegens scheiding en naar Amsterdam komen en heeft dan een woning nodig. De rechter vindt dringend eigen gebruik op geen enekele manier voldoende aannemelijk en wijst de vordering af.

Samenvatting

Huurders huren van een in Amerika gevestigde Trust. Deze zeggen het huurcontract op op grond van dringen eigen gebruik omdat een van de eigenaren dringend de woning nodig heeft voor eigen gebruik. Hij woont nu bij een vriendin in Amerika maar wil daar vertrekken wegens scheiding en naar Amsterdam komen en heeft dan een woning nodig. De rechter vindt dringend eigen gebruik op geen enkele manier voldoende aannemelijk en wijst de vordering af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON