Opzegging verhuurder wegens dringend eigen gebruik

Kenmerk: 10446950/CV EXPL 23-5300
Datum uitspraak: 1 december 2023
Rechter: M.R. H.D. Coumoe
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder vang bot bij rechter. Verhuurder heeft onvoldoende aannemelijk gemaakt dat er sprake is van dringend eigen gebruik.

Samenvatting

Huurder huurt zijn woning inmiddels 33 jaar. Verhuurder zegt volkomen onverwacht de huur op wegens dringend eigen gebruik ten behoeve van renovatie om daarmee rendement te behouden en te vergroten. Hij wil de woning van huurder samenvoegen met de vierde etage/zolder en die verkopen. Zes dagen na de opzegging ontvangt huurder al een dagvaarding tot beëindiging van de huurovereenkomst. De kantonrechter acht de berekening van het huidig rendement van de verhuurder onvolledig en onvoldoende inzichtelijk. Verhuurder gebruikt in de berekening de aankoopsom van de woning i.p.v. huidige waarde. Ook oordeelt rechter dat de financiële belangen van verhuurder minder zwaar wegen dan belangen van huurder (ligging van de woning en inkomen)

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON