Opzegging wegens dringend eigen gebruik

Kenmerk: 6888406 CV EXPL 18-10029
Datum uitspraak: 12 oktober 2018
Rechter: E. Pennink
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder zegt op wegens dringen eigen gebruik. Huurder is niet akkoord gegaan met de opzegging met als gevolg dat de verhuurder naar de rechter is gegaan. De rechter heeft geoordeeld dat er geen sprake is van dringend eigen gebruik. Het dringend eigen gebruik is niet voldoende aannemelijk gemaakt.

Samenvatting

Verhuurder zegt op wegens dringen eigen gebruik. Huurder is niet akkoord gegaan met de opzegging met als gevolg dat de verhuurder naar de rechter is gegaan. De rechter heeft geoordeeld dat er geen sprake is van dringend eigen gebruik. Ook de bewering van verhuurde dat huurder niet in de woning woont vanwege lage gasverbruik is niet voldoende aannemelijk gemaakt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON