Overschrijding voorgeschreven termijn

Kenmerk: 25749/03
Datum uitspraak: 2 juli 2004
Rechter: S.G. Ellerbroek
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

onmiddellijke werking van art 7:262 BW

Samenvatting

Verhuurder verhuurt een woning te Amsterdam voor ?817 per maand. Huurder verzoekt huurcommissie uitspraak te doen over de redelijkheid van de overeengekomen huurprijs. Huurcommissie stelt huurprijs vast op ?315. Verhuurder verenigt zich niet met deze uitspraak en vordert vaststelling van de huurprijs op ?420.

Huurder werpt op dat de dagvaarding is uitgebracht op 15 december 2003 en dat de vordering niet is gesteld binnen de in artikel 7:262 BW voorgeschreven termijn van acht weken.

Dit verweer slaagt. Art. 7:262 BW heeft een onmiddellijke werking en door verhuurder zijn geen feiten of omstandigheden gesteld die overschrijding van de voorgeschreven termijn rechtvaardigen.
De vordering is derhalve niet ontvankelijk en verhuurder wordt veroordeeld in de kosten van het geding.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON