Parooldriehoek – langdurig tijdelijke verhuur is vast contract

Kenmerk: 1234113 CV-EXPL 11-9072
Datum uitspraak: 19 november 2013
Rechter: Huijzer, Van Harmelen, St
Instantie: Gerechtshof Amsterdam
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Gebruiksovereenkomst na 5 jaar tijdelijke verhuur niet geldig: er is een reguliere huurovereenkomst tot stand gekomen. Ontruiming was niet terecht.

Samenvatting

Succesvol beroep in de zaak Parooldriehoek. Groep bewoners heeft na 5 jaar contract op grond van de leegstandswet met Stadgenoot een ‘gebruiksovereenkomst’ gekregen met Antikraak BV. Vervolgens wordt de sloopt uitgesteld tot tenminste 2015 en besluit de eigenaar het complex te bestemmen voor studenten met een campuscontract. De overeenkomst met de zittende bewoners wordt opgezegd met een beroep op ‘gebruik naar zijn aard van korte duur’. De KR kent de ontruiming toe en huurders gaan in beroep. Hof oordeelt dat sprake is van een reguliere huurovereenkomst met Anti-Kraak en dat geen sprake is van gebruik dat naar zijn aard van korte duur is. Ontruiming was dus onterecht.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON