Partner moet met zoon woning verlaten na overlijden vrouw, hoofdverblijf onvoldoende aangetoond

Kenmerk: 7875998 CV EXPL 19-14386
Datum uitspraak: 16 februari 2021
Rechter: B. Brokkaar
Instantie: kantonrechter
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Getrouwd stel heeft een zoon en allen wonen in de woning, zij het dat de man nog een ander onderkomen heeft en daar ook wel eens is. Verhuurder eist ontruiming na overlijden van terminaal zieke vrouw op grond van het niet hebben van een hoofdverblijf van man in de woning en deze eis wordt toegewezen.

Samenvatting

Getrouwd stel heeft een zoon en allen wonen in de woning, zij het dat de man nog een ander onderkomen heeft en daar ook wel eens is. Verhuurder eist ontruiming na overlijden van terminaal zieke vrouw op grond van het niet hebben van een hoofdverblijf van man in de woning en deze eis wordt toegewezen. Man en zoon moeten de woning binnen 3 maanden leeg opleveren

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON