Pesterij : verhuurder eist dat kattenluik wordt dichtgezet en deur vervangen

Kenmerk: 8876634 CV EXPL 20-20589
Datum uitspraak: 30 december 2021
Rechter: E.D. Bonga-Simon
Instantie: kantonrechtbank
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Deze zaak is rechtszaak 6 van verhuurder tegen huurder omdat hij van hem af wil. Verhuurder eist dat het kattenluik in de deur tussen 3 en 4 hoog wordt verwijderd en de deur vernieuwd. Argument brandwerendheid aantasting. Bij splitsing zijn 3echter en 4 hoog een eenheid geworden en een brandcompartiment. Kantonrechter geeft huurder gelijk en veroordeelt verhuurder in de kosten

Samenvatting

Deze zaak is rechtszaak 6 van verhuurder tegen huurder omdat hij van hem af wil. Verhuurder eist dat het kattenluik in de deur tussen 3 en 4 hoog wordt verwijderd en de deur vernieuwd. Argument brandwerendheid aantasting. Bij splitsing zijn 3echter en 4 hoog een eenheid geworden en een brandcompartiment. Kantonrechter geeft huurder gelijk en veroordeelt verhuurder in de kosten.
Ook medewerkers van bouwtoezicht hebben zich bij de descente geuit over de compartimentering

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON