ratten in de kruipruimte een gebrek

Kenmerk: 9074948 KK EXPL 21-163
Datum uitspraak: 2 april 2021
Rechter: F.J. Lourens
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder ervaart overlast ratten in kruipruimte en stelt verhuurder in gebreke. Verhuurder onderneemt niet genoeg actie, huurder laat onderzoek uitvoeren en offerte opstellen. Verhuurder moet onderzoek betalen en huurder mag offerte laten uitvoeren op kosten van verhuurder

Samenvatting

Huurder ervaart overlast ratten in kruipruimte en stelt verhuurder in gebreke. Verhuurder onderneemt niet genoeg actie, huurder laat onderzoek uitvoeren en offerte opstellen. Verhuurder moet onderzoek betalen en huurder mag offerte laten uitvoeren op kosten van verhuurder.

De GGD had verklaard dat een bouwkundig onderzoek noodzakelijk is omdat je niet eindeloos ratten kan bestrijden zonder te zoeken naar de oorzaken. Bij het onderzoek bleek er ook veel puin in de kruipruimte te liggen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON