Redelijk voorstel energiebesparing – vh stemt alsnog in

Kenmerk: geen
Datum uitspraak: 18 oktober 2017
Rechter: onbekend
Instantie: Rechtbank
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat niet in op voorstel huurders. Tijdens de rechtszaak haalt hij bakzeil en stemt alsnog in. Dubbel glas alsnog aangebracht.

Samenvatting

Huurders 23 woningen wensen energiebesparing en hebben verhuurder een voorstel gedaan. Oorspronkelijk leek deze mee te willen werken maar ziet daar vervolgens van af. Wel brengt hij energiebesparende maatregelen aan in leegkomende woningen in het blok die vervolgens voor hoge prijzen verhuurd worden. Huurder beginnen nu een BW 7:243 procedure bij de KR om de verbeteringen alsnog gedaan te krijgen. Onder druk van deze procedure stemt verhuurder alsnog in. Weer geen vonnis, wel winst.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON