redelijk voorstel isolatie

Kenmerk: 1255816
Datum uitspraak: 11 januari 2013
Rechter: R.A. Overbosch
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

grind was van dak verwijderd en vervangen door het tegenwoordige gangbare bitumen dat uv-bestendig is. De grindbedekking is daarom niet meer nodig voor bescherming van het dak. Door het verwijderen van het grind ervaart de huurder extra warmte in de zomer. Huurder wil grind terug, en betoogt dat het verwijderen van grind een wijziging van het gehuurde betreft. Eventueel insteken als redelijk voorstel voor isolatie 7:243. Rechter ging in dit laatste mee: grind wordt teruggeplaatst tegen een huurverhoging in het kader van thermische isolatie

Samenvatting

grind was van dak verwijderd en vervangen door het tegenwoordige gangbare bitumen dat uv-bestendig is. De grindbedekking is daarom niet meer nodig voor bescherming van het dak. Door het verwijderen van het grind ervaart de huurder extra warmte in de zomer. Huurder wil grind terug, en betoogt dat het verwijderen van grind een wijziging van het gehuurde betreft. Eventueel insteken als redelijk voorstel voor isolatie 7:243. Rechter ging in dit laatste mee: grind wordt teruggeplaatst tegen een huurverhoging in het kader van thermische isolatie.

Hoe zinvol een dergelijke isolatie is, is niet verder beschreven.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON