redelijk voorstel renovatie

Kenmerk: 1256726CV EXPL 11-18633
Datum uitspraak: 12 juni 2012
Rechter: P. van der Kolk-Nunes
Instantie: katonrechter amsterda,
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Eigen Haard heeft allerlei deelprojecten in Oost. Gaat om 150 woningen die door EH verdeeld worden in 17 aparte projecten waardoor er soms maar 4 woningen per project zijn. De woning van huurders is in 2008 ernstig beschadigd door een storm. Dit heeft geleid tot zeer uitgebreide renovatiewerkzaamheden waarbij huurders EH verzocht hebben meteen de rest te doen. EH heeft dit geweigerd. In het voorliggende voorstel wordt dewoning ook nog eens een stuk kleiner. Tevens heeft EH maar 62% draagvlak als je alle projecten bij elkaar telt.

Samenvatting

Huurders zijn het niet mee eens met renovatie plannen van Eigen Haard. Rechter oordeelt dat Eigen Haard een redelijk voorstel heeft gedaan. Er wordt nog wel gesproken om tot een schikking te komen.
Rechter zegt in vonnis dat EH huurders hangende de zaak een mooi voorstel heeft gedaan waarbij zij tevens de hele 4e etage zouden kunnen huren. Dit is niet correct. Rechter oordeelt dat in dit deelproject 70% gehaald is.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON