Renovatie balkon.

Kenmerk: 407369 /
Datum uitspraak: 2 oktober 2008
Rechter: M. van den Berg
Instantie: Sector civiel recht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder wordt veroordeeld om het balkon te renoveren. Echter wijst de rechter de huurder direct de bevoegdheid toe zelf gebreken te verhelpen, te verrekenen via de huurprijs, indien de renovatie niet geheel is uitgevoerd.

Samenvatting

Huurder eist bij de rechter dat de verhuurder de gebreken aan het balkon duurzaam verhelpt. Dit in overeenstemming met de brief van het Hoofd Afdeling Handhaving Bouwen en Wonen.

De verhuurder is niet op de zitting van de rechter verschenen.

De echter oordeelt dat de verhuurder in alle de proceskosten wordt veroordeeld. De verhuurder moet de gebreken voor 1 december 2008 verhelpen. Indien na de renovatie gebreken worden vastgestel, dan is de huurder direct gemachtigd om deze op kosten van de verhuurder te verhelpen. De kosten worden verrekening met de huurprijs.
Indien de verhuurder niet voor 1 december 2008 begint met zijn werkzaamheden dan staat dit op last van een dwangsom die 100, – euro per dag bedraagt, met een maximum van 10.000, – euro.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON