renovatievoorstel mbt brandwerendheid plafond niet redelijk

Kenmerk: 10091577 CV EXPL 22-11682
Datum uitspraak: 10 januari 2023
Rechter: R Kruisdijk
Instantie: rechtbank amsterdam
Winnaar: Verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

bij een complexgewijze aanpak heeft 70% ingestemd met het renovatievoorstel. 1 huurder verzet zich tegen dit voorstel en krijgt gelijk van de rechter nu de minimale eis uit het bouwbesluit wordt gehaald.

Samenvatting

70% van de bewoners heeft ingestemd met plan, waarbij oa plafonds de minimale brandveiligheidseis van 20 minuten moeten halen. Deze huurder verzet zich daartegen omdat haars inziens het plafond die brandwerendheid al heeft en ze door de ingreep 4 weken uit de woning moet, wat niet strookt met de zorg voor haar bij haar verblijvende moeder. De aanwezige gipsplaat op zichzelf haalt de brandwerendheidseis van 20 minuten niet, maar er zit ook een stuuklaag op (in opdracht van huurder aangebracht). Dat maakt dat de gemeente niet hoeft te handhaven omdat de minimale bouwbelsuit-eis wordt gehaald. Op basis van deze verklaring acht de rechter, gezien de overlast van de ingreep, het renovatievoorstel jegens deze huurder niet redelijk.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON