restitutie teveel betaalde all in huur na uitspraak HUCO toegekend

Kenmerk: 10352744 CV EXPL 23-2712
Datum uitspraak: 28 september 2023
Rechter: van Loben Sels
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

restitutie teveel betaalde all in huur na uitspraak HUCO ondanks dat verhuurder stelde dat de huurcommissie uitspraak hem niet tijdig bereikt had (en derhalve de beroepstermijn gemist) door gebruik mailadres dat niet meer in gebruik is

Samenvatting

Huurcommissie oordeelde 7 juni 2021 dat de huur aanzienlijk verlaagd wordt na splitsen all in huur. Nadat de bezwaartermijn van Huurcommissie voorbij was vorderde huurder 24 maanden aan teveel betaalde huur, dit deed zij aan een mailadres van verhuurder dat vermeld stond in de huurovereenkomst. Andere contactgegevens waren niet bekend. KR acht het niet aangetoond dat verhuurder bereikbaar was via het verschafte mailadres maar stelt tevens dat hij daardoor de beroepstermijn gemist heeft. De uitspraak van de huurcommissie is bindend. Verhuurder wordt veroordeeld in terugbetalen teveel betaalde huur + rente en veroordeelt in de kosten van het geding.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON