Restitutie waarborgsom en vaststelling servicekosten

Kenmerk: 8827185
Datum uitspraak: 25 maart 2022
Rechter: Van der Veen
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder rommelt met facturen en meterstanden. Schending waarheidsvinding als omschreven in art 21 Rv. met sanctie dat vordering huurder onbetwist wordt geldt en geheel wordt toegewezen.

Samenvatting

Verhuurder weigert volledige waarborgsom terug te betalen en komt met onredelijke navordering servicekosten. Betreft vrije sector verhuur. Bij aanvang van deze zaak had de huurder de indruk dat de verhuurder aan huurders van verschillende appartementen op basis van dezelfde meters de volledige kosten van energie in rekening bracht.
Afloop: Met foto’s van de meters en de meternummers is het gelukt om de rechtbank ervan te overtuigen dat de verhuurder met de eindafrekening gerommeld heeft. Tot overmaat van ramp voor de verhuurder bleek tijdens de procedure dat een factuur van het schoonmaakbedrijf dat in het complex werd gebruikt en waarvan de kosten aan huurder in rekening werden gebracht was vervalst/gemanipuleerd. De rechter vond dit dermate ernstig dat de vorderingen van de huurder volledig werden toegewezen. De verhuurder betaalde de veroordeling maar stelde uiteindelijk toch hoger beroep in.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON