Restitutie waarborgsom – rechtsgeldige huuropzegging

Kenmerk: 10689088
Datum uitspraak: 22 februari 2024
Rechter: A. Sissing
Instantie: Kantongerecht
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder wilde waarborgsom niet terugbetalen omdat niet rechtsgeldig was opgezegd. Huurovereenkomst zou volgens verhuurder ook naar zijn aard van korte duur zijn.

Samenvatting

Verhuurder wilde waarborgsom niet terugbetalen omdat niet rechtsgeldig was opgezegd. Huurovereenkomst zou volgens verhuurder ook naar zijn aard van korte duur zijn. kantonrechter oordeelde dat de overeenkomst niet naar zijn aard van korte duur is en huurder heeft de overeenkomst rechtsgeldig en correct opgezegd.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON