Schade vergoeding ge‰ist van de verhuurder na verbouwing uitgevoerd door de huurder.

Kenmerk: 1013780 C
Datum uitspraak: 23 juni 2009
Rechter: M.P.A.M. Fruytier
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Toestemming tot verbouwen in de woning maar op eigen risico nu is er schade en eist de huurder schade vergoeding.

Samenvatting

De huurder eist een schade vergoeding van ruim 3.500, – euro voor het herstellen van het naar benden gekomen plafon na het verwijderen van de tussen muurtjes. De huurder had toestemming gekregen om niet dragende tussen muren in de woning te verwijderen. Tijdens deze werkzaamheden is het plafon deels onherstelbaar naar beneden gekomen.

De verhuurder stelt dat er uitsluitend toestemming is gegeven ‚‚n tussen muur uit de woning te verwijderen. Met eventuele schade voor eigen rekening, nu heeft de huurder zonder toestemming alle tussen muren uit de woning verwijderd.

De beoordeling van de rechter is dat er in een e-mail van de verhuurder is toegezegd dat de huurder de niet dragende tussen muren mag verwijderen. Maar dat eventuele schade voor eigen rekending is. De huurder heeft toestemming om op eigen risico de tussen muren te verwijderen. Dit heeft de huurder ook gedaan. Maar nu er schade is ontstaan aan het plafon is dat ook voor rekening van de huurder.
De eis tot schade vergoeding wordt afgewezen en de huurder wordt veroordeeld in de kosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON