Schimmel en condensklachten

Kenmerk: 3525544 KK EXPL 14_1655
Datum uitspraak: 20 april 2015
Rechter: O.J. van Leeuwen
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder heeft condens en schimmelklachten. Verhuurder wordt veroordeeld tot het aanbrengen van ventilatievoorzieningen in de woning

Samenvatting

In de woning zijn aanhouden vocht- en schimmelklachten. Eigen Haard wil het gebrek niet verhelpen omdat de oorzaak niet duidelijk is. De huurder geeft meerdere suggesties die door EH weerlegd worden. De Huurcommissie doet geen uitspraak omdat het een geliberaliseerde woning is. Er is een bouwkundig rapport opgesteld met als conclusie dat de vochtplekken en de schimmelvorming het gevolg zijn van een slechte afvoer van de binnenlucht. De rechter neemt de conclusie van de rapporteur van de Huurcommissie over dat de klachten niet veroorzaakt worden door bewonersgedrag. De rechter veroordeelt Eigen Haard tot het aanbrengen van een ventilatievoorziening in keuken-douche-toilet. Dit ondanks dat daarmee niet geheel zeker is of dat dit zekerheid biedt dat de condensproblemen daarmee over zijn. Als dat niet zo is moeten partijen onderling overleggen of zonodig opnieuw tussenkomst van de rechter inroepen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON