Servicekosten huurder: geen VvE-bijdrage, rioolheffing of waterschapsbelasting

Kenmerk: 2028129 / cv expl 13-9801
Datum uitspraak: 20 oktober 2015
Rechter: de Bock, Meijer en van Ha
Instantie: Gerechtshof Amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

vh in beroep tegen servicekostenvonnis, na een prosessuele discussie inhoudelijke beoordeling. Feitelijke afdracht aan VvE kan niet als uitgangspunt dienen om servicekosten voor huurder vast te stellen. Wat betreft de gemeentelijke belastingen die over het feitelijke gebruik gaan, is in deh uurovereenkomsto vereengekomen dat huurder die betaalt. Afvalstoffen zijn door huurder voldaan. Rioolheffing en waterschapsbelasting zijn geen gemeentelijke belastingen die samenhangen met het gebruik, aldus de rechters.

Samenvatting

vh in beroep tegen servicekostenvonnis, na een prosessuele discussie inhoudelijke beoordeling. Feitelijke afdracht aan VvE kan niet als uitgangspunt dienen om servicekosten voor huurder vast te stellen. . Wat betreft de gemeentelijke belastingen die over het feitelijke gebruik gaan, is in deh uurovereenkomsto vereengekomen dat huurder die betaalt. Afvalstoffen zijn door huurder voldaan. Rioolheffing en waterschapsbelasting zijn geen gemeentelijke belastingen die samenhangen met het gebruik, aldus de rechters.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON