Servicekosten kijktuinen

Kenmerk: Gerechtshof Amsterdam
Datum uitspraak: 9 juli 2013
Rechter: J.C. Toorman, C. Uriot en
Instantie: Hof Amsterdam
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Stadgenoot rekent 11.66 per maand voor onderhoud kijktuinen. ze verloren de zaak bij de kantonrechter en gingen in beroep, ook in beroep heeft huurder gewonnen

Samenvatting

In een zaak rond het aanrekenen van servicekosten voor een kijktuin in Buitenveldert heeft na de huurcommissie en de kantonrechter ook het Gerechtshof te Amsterdam besloten dat de verhuurder de kosten voor het onderhoud van een kijktuin niet mag aanrekenen aan de huurders. Het Hof is van mening dat de tuinen onderdeel uitmaken van het gehuurde (een onroerende aanhorigheid zijn) Volgens het Hof vloeit daaruit voort dat de kosten voor het onderhoud deel uitmaken van de huurprijs, te meer omdat huurders geen toegang hebben tot de kijktuin en dus ook niet geacht kunnen worden zelf verantwoordelijk te zijn voor (een deel van) het onderhoud van die tuin.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON