Servickosten Change= Zuidoost 2019 te hoog

Kenmerk: CV 22-7280
Datum uitspraak: 2 maart 2023
Rechter: Mr. J.H.J. Evers
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Servicekosten over 95 huurders van het pand van Change= in Amsterdam Zuidoost verlaagd van € 160 naar €43 per maand. Uitspraak Huurcommissie blijft grotendeels in stand.

Samenvatting

Change= en ISF2 zijn het niet eens met 95 uitspraken van de Huurcommissie over de servicekosten 2019. De zaken zijn gelijkluidend en op ons verzoek is 1 dagvaarding uitgebracht op het kantoor van advocaat Meijerink, die samen met Guido Zijlstra de juridische zaken doet voor de huurders van Change=. Omdat het hier gaat over de servicekosten hebben we dit deel van de zaak vooral bij Guido gelegd. Zaak hangt samen met A22030 – het incasseren van de kosten na de gewonnen zaak A20044 over de dienstenovereenkomst en A21071 het beroep van Change= tegen die uitspraak.

Kantonrechter stelt na uitvoering uitwisseling de huurders grotendeels in het gelijk.
Kostenveroordeling € 1000 dekt helaas lang niet de kosten in deze bewerkelijke zaak.
Change= tekent beroep aan, kans dat het ontvankelijk is heel klein (appelverbod in dit soort zaken)

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON