Splitising: overeenkomst over werkzaamheden worden niet uitgevoerd

Kenmerk: KK 14-1952
Datum uitspraak: 31 juli 2015
Rechter: C. von Mayenfeldt
Instantie: kort geding
Winnaar: geen

Opnieuw zoeken:

Kern

Er is een werkovereenkomst in zake splitsen, VH eist ontbinding, H eist o.a. reparatie keuken. Beide vorderingen worden afgewezen.

Samenvatting

Vh heeft door dichtzetten rookgasafvoerkanaal in de keuken (en aanbrengen mechanische vent.) een gebrek gecreeerd waardoor H niet zonder gevaar op koolmonox.vergift. gebruik kan maken van haar geijser.
Er loopt ook een huuropzegging. Die zaak loopt via het Meldpunt.

26-5-2016: svz opgevraagd @ harmen -ov-
30-03-2017 SvZ opgevraagd @ harmen -ef-
VH moet onderhoud plegen i.k.v. splitsing, maar, H heeft veel spullen staan, aannemer zegt niet verder te kunnen. H is aangeraden de werken zelf te laten doen met de 10.000 die VH op derdenrekening Harmen heeft gestort.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON