Status saximale huurverhogingspercentag in contract vastgelegd bij een sociale huurwoning

Kenmerk:
Datum uitspraak: 1 november 2015
Rechter: -
Instantie: -
Winnaar: -

Opnieuw zoeken:

Kern

De woning is een sociale huurwoning. In het contract staat een maximale huurverhoging genoemd. De inkomensafhankelijk huurverhoging is hoger dan het maximum zoals genoemd in het huurcontract. De huurcommissie oordeelde dat het maximum percentage in het huurcontract niet geldig is.

Samenvatting

In het huurcontract is de maximale huurverhoging vastgelegd. Eigen Haard vraagt een percentage dat hoger is dan op grond van het contract is toegestaan. De huurder heeft een bezwaar ingediend bij de Huurcommissie. Het bezwaar is niet toegekend. Mevrouw gaat tegen de uitspraak van de Huurcommissie in beroep

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON