stookkosten afgewezen warmtewet

Kenmerk: 5625628 CV EXPL 17-429
Datum uitspraak: 2 oktober 2017
Rechter: C.I.J.M. de Waal
Instantie: rechtbank Amsterdam
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Geliberaliseerde huurovereenkomst, naheffing eigenaar afgewezenwegens onvoldoende onderbouwing kosten/verdeelsleutel, te weinig rekening houdend met de warmtewet (rekening houdende met warmteverliezen wegens storingen, gebreken aan de leiding en isolatie en wegens leegstaande ruimte). geen storingsregister (art 2 lid 7 warmtewet), geen compensatie wegens storingen (art. 4 warmteregeling), voor 2014 en 2015 geen afrekening vlg gigajoules

Samenvatting

Geliberaliseerde huurovereenkomst, huurder heeft in november bezwaar gemaakt tegen naheffingen, ook die over 2013 en 2014 en dat is geen probleem nu die afrekening pas toen is verstrekt.

Naheffing eigenaar afgewezen wegens onvoldoende onderbouwing kosten/verdeelsleutel, te weinig rekening houdend met de warmtewet (rekening houdende met warmteverliezen wegens storingen, gebreken aan de leiding en isolatie en wegens leegstaande ruimte). geen storingsregister (art 2 lid 7 warmtewet), geen compensatie wegens storingen (art. 4 warmteregeling), voor 2014 en 2015 geen afrekening vlg gigajoules.

Eigenaar had zich als zodanig kenbaar moeten maken, nu hij niet in huurovereenkomst genoemd werd. Van een consument kan niet verwacht worden dat hij zelf het kadaster raadpleegt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON