Stookkosten Hilwis 2011 / beroep door VH tegen uitspraak HuCo

Kenmerk: 3718189 CV EXPL 14-35983
Datum uitspraak: 5 juli 2016
Rechter: M.D. Ruizeveld
Instantie: kantor
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De rechter volgt de uitspraak van de huurcommissie niet en stelt de stookkosten voor 2011 vast op de gemaakte kosten. Een 4 tal huurders moeten bijbetalen.

Samenvatting

Huurcommissie stelt stookkosten over 2011 aanmerkelijk lager vast dan de gemaakte kosten, wegens erg slecht rendement van de installatie. Zij wijkt hiermee goed gemotiveerd af van de uitspraak van de kantonrechter over de jaren 2007-2010 en 2012 die eerder zijn afgerond. Verhuurder gaat ook tegen de uitspraken over in beroep bij de kantonrechter. EBF bestuur kent op 22 september een garantie van maximaal € 2550 toe voor deze zaak, inclusief evt kosten bij verlies.
De rechter volgt de uitspraak van de huurcommissie niet en stelt de stookkosten voor 2011 vast op de gemaakte kosten. Een 4 tal huurders moeten bijbetalen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON