Stookkosten Hilwis complex onredelijk hoog

Kenmerk: CV 15-24525 en 16-23196
Datum uitspraak: 18 september 2017
Rechter: Mr. M.V. Ulrici
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurders

Opnieuw zoeken:

Kern

Installatie verouderd en inefficiënt: huurders betalen 25% van werkelijke kosten over 2013 en 2014 – conform uitspraak Huurcommissie.

Samenvatting

Stookkosten Hilwis afrekening 2014 door Huurcommissie met een korting van 75% op de stookoliekosten uitgesproken, VH gaat in beroep. Volgens onze berekeningen betalen de huurders inmiddels 10x te veel. Bestuur op 6 aug ’16 akkoord met verhogen garantie en in jan 2017 met verhoging vanwege een extra ronde bemiddeling op voorstel van de KR. Uiteindelijk wijst de KR in september 2017 vonnis en bepaalt dat huurders over 2013 en 2014 – conform uitspraak Huurcommissie – 25% van de werkelijke kosten moeten betalen.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON