Terug vordering huur en servicekosten

Kenmerk: 8457675 cv expl 20-7244
Datum uitspraak: 29 januari 2021
Rechter: A.J. Wesdorp
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder gaat akkoord met lagere huurprijs maar wil € 250,- servicekosten per maand. Huurders gaan alleen akkoord met afrekening als hen slechts € 100,- per maand wordt doorbelast. Rechter stelt huurder in gelijk.

Samenvatting

Huurcommissie heeft huurder in het gelijk gesteld dat de huurprijs te hoog was. Verhuurder moet € 1.538,62 terug betalen aan de huurders. En wordt veroordeeld in het betalen van de kosten van het geding, € 323,-. Verhuurder heeft tweemaal een aanmaning ontvangen dat hij geld moet terug betalen maar reageert niet. Hij is van mening dat de huurcommissie geen gelijk heeft. Incasso wordt nu via de rechter afgedwongen. Vordering is volledig door verhuurder voldaan.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON