Terugvorderen borg, stookkosten en servicekosten

Kenmerk: CV-EXPL 19-20965
Datum uitspraak: 3 april 2020
Rechter: Mr. C.W. Inden
Instantie: kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verhuurder betaalt borg niet terug bij einde verhuur en wil servicekosten niet afrekenen. Vordert geld van huurder wegens schade. Die is niet aangetoond, rechter wijst vordering € 5719 toe aan huurder. Verhuurder betaalt incasso en proceskosten.

Samenvatting

Huurder is begin 2017 verhuisd, maar krijgt borg (€ 1200) niet terug. Er zou schade aan vloer zijn, maar bemiddelaar was bij check-out en heeft foto’s: geen schade. Ook zou er een naheffing voor blokverwarming zijn, maar die rekening was juist laag: je verwacht eerder een teruggave. Naast de huur werd per maand € 100 betaald voor blokverwarming en nog eens € 100 voor servicekosten: bijdrage VvE, onderhoud en stoffering en meubilering. Dat leidt tot een schriftelijke discussie en vervolgens tot een procedure. In april 2020 doet de kantonrechter uitspraak: huurder krijgt de borg terug minus een door hem erkend bedrag van € 435. Bovendien krijgt huurder een kleine € 3000 aan teveel betaalde verwarmingskosten terug. Plus € 2000 aan servicekosten. VvE bijdrage is voor de verhuurder zelf, onderhoud zit in de huur en de rechter schat de redelijke vergoeding voor stoffering en meubilering op € 50 per maand. In totaal heeft de huurder recht op € 5719. De verhuurder wordt daarnaast veroordeeld tot betaling van € 761 aan incassokosten en € 681 voor proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON