terugvorderen borg

Kenmerk: 3928523 CV EXPL 15-5610
Datum uitspraak: 6 november 2015
Rechter: mr. C.W. Inden
Instantie: Rechtbank Amsterdam, afd
Winnaar: verhuurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Terugvorderen borg na vertrek. 24 feb 2015: vh blijft weigeren: procedure nodig. Huurder bleek eerder van lekkage op de hoogte en had vh niet op de hoogte gesteld. Rechter acht huurder verantwoordelijk voor schade. Procedure verloren plus veroordeling in de proceskosten.

Samenvatting

Terugvorderen borg na vertrek. 24 feb 2015: vh blijft weigeren.
Verhuurder heeft kappote wasmachine vervangen. Wateraansluiting bleek defect. Huurder bleek van defect op de hoogte (handdoek onder lekplek gelegd). Maar heeft 3 x gewassen en had vh niet op de hoogte gesteld van lekkage. Daarna meldden onderburen zich met schade aan laminaatvloer. Deels gedekt door verzekering van verhuurder. Maar eigen risico bij verzekering was hoger dan borg (€ 2200 – € 2500). Rechter acht huurder verantwoordelijk voor schade. Procedure verloren plus veroordeling in de proceskosten.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON