Terugvordering borg en bemiddelingskosten

Kenmerk: 8290213 CV Expl 20-1774
Datum uitspraak: 7 augustus 2020
Rechter: C.J.M. de Waal
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder wint de zaak verhuurder wordt tevens veroordeeld in de proceskosten. Helaas heeft verhuurder meerdere schuldeisers dus er verhaalmogelijkheid ontbreekt.

Samenvatting

Huurder is al vertrokken en heeft borg van €2025,- niet terug gekregen en er is sprake van onterechte bemiddelingskosten.
Het vonnis is in voordeel van de huurder uitgesproken omdat de verhuurder geen conclusie van antwoord heeft gegeven. Verhuurder moet borg terug betalen met rente vanaf april 2019 en courtage met rente vanaf 2015. Het totaal te vorderen bedrag komt hiermee op € 4.430,23
Anita heeft al tweemaal een betalingsverzoek verstuurd, in augustus en december. Verhuurder heeft meerdere schuldeisers de verhaalmogelijkheid ontbreekt dus huurders vissen helaas achter het net.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON