Terugvordering borg en huur

Kenmerk: 4309967CV EXPL 15-18878
Datum uitspraak: 13 augustus 2015
Rechter: C.L.J.M. de Waal
Instantie: Particuliere verhuurder
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Terugvordering van borg, deel van de huur en onkosten van in totaal € 877,33. Huurder wordt in het gelijk gesteld. Verhuurder gaat tevergeefs in beroep. Zaak is overgedragen aan deurwaarder want verhuurder betaalt niet.

Samenvatting

Op 11 december vorig jaar heeft de advocaat Peter Commandeur een brief geschreven voor de heer Ton Koopmans, die tot 9 december heeft gewoond in een kamer aan de Wethouder in’t Veldstraat 189 II, 1107 BB Amsterdam (bij Gein). Hij had tegen zijn verhuurster, mevr. Held, gezegd dat hij naar de huurcommissie zou gaan, en toen werd hem per direct de huur opgezegd en hij moest de kamer verlaten. In de brief van 11 december had de advocaat een vordering opgesteld van €490 vanwege de waarborgsom, €39,59 vanwege een taxi die hij moest nemen, en 22/31×490: de maandhuur, die Koopmans al voor de maand december had betaald. In totaal €877,33. Hij heeft de vordering herhaald in een brief van 19 januari, maar Held heeft niet betaald.

In eerste instantie verstekvonnis in augustus 2015 waartegen verhuurder verzet aantekent. Dat leidt tot vonnis van 10 maart 2016 waarin verhuurder wordt veroordeeld kosten aan huurder te voldoen.

18.7.16 contact met Peter commandeur over proces van executie. Vonnis ontvangen (zie BOR).
Rekening kan Peter nog niet sturen omdat de executie gaande is. Na afloop van de executie volgt dit.

09.01.18 Peter gemaild (TD) Hij zegt: “Hij loopt nog. Deurwaarders hebben veel geduld. Misschien moeten we de reservering uitbreiden. Ik ga nu bijvoorbeeld liever niet over tot een bankbeslag, omdat dat €300 kost, en er best wel niets op kan staan. Als er meer geld is gereserveerd, kan ik de deurwaarder meer acties laten uitvoeren.” Er zijn echter nog geen kosten gedeclareerd. Peter gevraagd voorstel te doen.
17-07-2018
De huurder heeft de zaak gewonnen, maar de verhuurder heeft tot op heden niet betaald. De advocaat geeft aan dat de tenuitvoerlegging van het vonnis helaas geen resultaat heeft gehad.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON