Terugvordering borg toegewezen

Kenmerk: 9252451 CV EXPL 21-8078
Datum uitspraak: 15 september 2021
Rechter: L. van Berkum
Instantie: KR
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Rechter oordeelt dat verhuurder geen tegenbewijs heeft dat woning niet al in zelfde staat verkeerde als bij aanvang huurovereenkomst.

Samenvatting

Incasseren van niet geretourneerde borgsom van € 2500.
Omdat er geen opnamestaat was bij aanvang, worden huurders geacht het te hebben gehuurd in de staat waarin het uiteindelijk teruggeleverd werd (behoudens tegenbewijs).

Verhuurder eiste schade aan kozijn, daargelaten dat huurders niet schadeplichtig zijn, oordeelt rechter hierover dat de VvE deze heeft hersteld en dat niet is gebleken dat de vve het bedrag op verhuurder heeft verhaald.
Gevorderde incassokosten worden afgewezen wegens versturen van eenvoudige brief en van eerdere correspondentie kon huurder niet aantonen dat het is aangekomen. Wat betreft tegeneis winstafdracht onderverhuur: verhuurder heeft onvoldoende bewezen dat er sprake was van onderverhuur en er is ook niet gebleken dat meer dan de kosten gevraagd is.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON