Teveel betaalde huur

Kenmerk: CV 03-23809
Datum uitspraak: 13 april 2004
Rechter: A.H. B?uerle-Hetebrij
Instantie: Rechtbank, sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Indien iemand nalaat te verschijnen bij een zitting, wordt ervan uitgegaan dat diegene geen steekhoudend verweer heeft en komt het voor zijn risico dat er onvoldoende is gesteld om de vordering niet toe te wijzen.

Samenvatting

Huurder vordert ?9600 te veel betaalde huur terug nadat de huurcommissie de huur heeft verlaagd van ?756, – naar ?208, -. Verhuurder gaat in beroep.

Verhuurder vindt de vordering onredelijk omdat de woning tijdelijk was verhuurd in afwachting van verkoop. Hij stelt ook dat hij een onevenredige schade heeft geleden doordat de huurder niet na zes maanden is vertrokken waardoor hij als verkopende partij de woning niet leeg kon opleveren.

De kantonrechter overweegt het volgende. Verhuurder had ter gelegenheid inlichtingen dienen te verschaffen om zijn standpunt te verduidelijken. Nu verhuurder nalaat te verschijnen en ook geen inlichtingen verstrekt moet er van uit worden gegaan dat hij geen steekhoudend verweer heeft en komt het voor zijn risico dat er onvoldoende is gesteld om de vordering niet toe te wijzen. Verhuurder voert geen verweer tegen de hoogte van de vordering.

De kantonrechter veroordeelt:
I veroordeelt verhuurder om aan huurder de hoofdsom, buitengerechtelijke kosten en de wettelijke rente te betalen;
II wijst af het meer of anders gevorderde;
III veroordeelt verhuurder in de kosten van het geding aan de zijde van de huurder.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON