tijdelijke verhuur

Kenmerk:
Datum uitspraak: 7 juni 2013
Rechter: xx
Instantie: xx
Winnaar:

Opnieuw zoeken:

Kern

Samenvatting

update 06.06.13 Zaak geschikt. Andere woning met reguliere overeenkomst gekregen. Geen dubbele huur, ziet af van verhuiskostenvergoeding.

Meneer Klein heeft een tijdelijk contract sinds 1 april 2011. In het tijdelijk huurcontract staat dat de vergunning loopt tot uiterlijk 11 januari 2013. Hij heeft nooit een huuropzegging gekregen.
De andere huurders in het blok moeten op 25 maart as. vertrokken zijn. Op 15 juli 2011 heeft hij een brief gekregen dat hij tot 1 januari 2013 zelf een andere woning kan zoeken. In januari 2012 krijgt hij een brief dat de verlengde sloopdatum aan zijn stadsvernieuwingsstatus in Woningnet is gekoppeld.

Omdat de vergunning verlopen is, is de huurovereenkomst overgegaan in een huurcontract voor onbepaalde tijd. Daardoor heeft hij hij ook huurbescherming.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON